Bijbelse Toekomstverwachting

Bijbelse Toekomstverwachting

Zie jij uit naar Jezus’ wederkomst? Ben je er veel mee bezig? Of weinig? In de nieuwe Bijbelstudieserie ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wordt onder andere uitgelegd waarom het verwachten van Jezus zo belangrijk is. Maarten Ouweneel presenteert het programma en Theo Niemeijer is de gastspreker.

Als je naar de wereld en omstandigheden kijkt, kun je soms ontmoedigd raken over de toekomst. Hoe gaat die toekomst eruitzien? ‘Bijbelse Toekomstverwachting’ wil graag inzicht geven in Gods plan met de wereld; de rol van Israël en de rol van de gemeente daarin.

Jezus vraagt ons dat we Hem verwachten. ‘Het is zelfs een bevel (Openbaring 3:10)’, aldus Niemeijer. Hoe doe je dat? Hoe bereid je je voor op Zijn komst? ‘In de eerste plaats doordat je zeker weet dat je Jezus hebt toegelaten in je leven en dat je Hem gedankt hebt voor Zijn verlossingswerk, dat je een relatie hebt met Jezus. Het tweede is dat je je laat reinigen door het werk van de Heilige Geest en het Woord van God. Wat we de laatste tijd steeds meer zien, is dat mensen zich niet meer zo bezighouden met de Bijbel, maar meer met emotie. Hosea zegt: ‘Mijn volk gaat teloor aan gebrek aan kennis’ (Hosea 4:6). Als je de Bijbel niet kent, dan ben je ook niet voorbereid op wat er gaat gebeuren’, aldus Niemeijer.

Je kunt hier na afloop van elke aflevering een hand-out downloaden. 

Handout aflevering 1

Handout aflevering 2

Handout aflevering 3

Handout aflevering 4, artikel het Zoeklicht (Tijdspiegel)

Bijbelse Toekomstverwachting
Bijbelse Toekomstverwachting

advertentie

Dankzij jou!

De programma's die Family7 maakt, zijn mogelijk dankzij giften. Net als dit nieuwe bijbelstudieprogramma. Geweldig toch, dat dat mogelijk is! Wil jij ook bijdragen? Velen gingen jou al voor.

Kijk Family7 via:

230
Ziggo
78
KPN
300
solcon
49
Caiway logo
379
T-mobile